Anesthesie

Anesthesie

Anesthesie heeft een grote rol gespeeld om ervoor te zorgen dat chirurgische ingrepen een haalbare therapeutische optie werden in de gezondheidszorg. Geen enkele chirurgische ingreep zou op humane wijze kunnen worden uitgevoerd als er geen manier was om de patiënt geen pijn te laten voelen. Er zijn twee basiscategorieën anesthesie: algehele anesthesie, waarbij de patiënt buiten bewustzijn is, en lokale of regionale anesthesie, waarbij een bepaald deel van het lichaam ongevoelig wordt gemaakt. Baxter is een vooraanstaand producent van producten voor algehele anesthesie. Deze omvatten gas-dampvormige anesthetica, of inhalatieanesthetica, en aan anesthesie verwante geneesmiddelen voor kritieke zorg.

Algehele anesthesie heeft verschillende doelstellingen, naast dat deze patiënten beschermt tegen pijn tijdens een chirurgische ingreep. Patiënten moeten stilliggen. De spieren moeten voldoende ontspannen zijn zodat de chirurg door weefsel heen kan snijden. De bloedcirculatie moet onder controle worden gehouden en er moet zorgvuldig worden toegezien op de hart- en longfunctie. En de patiënten moeten zich het trauma dat hun lichaam wordt toegebracht niet kunnen herinneren. Om al deze doelstellingen te bereiken, worden er verschillende soorten anesthesie toegepast, zowel inhalatieanesthesie als intraveneuze anesthesie.

Productportefeuille

Baxter biedt alle drie de meest gebruikte moderne inhalatieanesthetica voor algehele anesthesie. Dit omvat een eigen inhalatieanestheticum, SUPRANE (desfluraan), SEVOFLURANE en FORANE (isofluraan).

In Nederland zijn SUPRANE (Defluraan) en SEVOFLURANE BAXTER beschikbaar

Producten Anesthesie