​José (Joe) E. Almeida

​Chairman, President and Chief Executive Officer

​José (Joe) E. Almeida

Joe Almeida werd in januari 2016 benoemd tot chairman, president en chief executive officer van Baxter. Hij leidt het bedrijf nu door een periode van dynamische transformatie, gestuurd door versnelde innovatie, operationele excellentie en strategische uitvoering.

Voordat hij in dienst kwam bij Baxter, was Almeida van 2012 tot en met 2015 chairman, president en chief executive officer bij Covidien plc en werd hij in 2011 benoemd tot directeur van het bedrijf. Almeida was voordien president van de medische hulpmiddelenorganisatie van Covidien. Almeida was ook werkzaam in verscheidene leidende posities bij Tyco Healthcare, de voorganger van Covidien, waaronder als president van hun wereldwijde medisch hulpmiddelenbedrijf en vicepresident van wereldwijde productie. Behalve bij Covidien en Tyco had Almeida leidende posities bij Wilson Greatbatch Technologies, Inc., American Home Products' Acufex Microsurgical division en Johnson & Johnson's Professional Products division. Hij begon zijn carrière als management consultant bij Andersen Consulting (Accenture).

Almeida is lid van de directie van Walgreens Boots Alliance, Inc. en Ortho-Clinical Diagnostics, Inc., een bedrijf van de Carlyle Group. Hij is ook lid van de raad van bestuur van Partners in Health.

Almeida is geboren in Brazilië en behaalde een bachelor of science graad in de werktuigbouwkunde aan het Instituto Mauá de Tecnologia.

.

Aanbevolen literatuur