Voedingszorg

Voedingszorg

Als u door een medische aandoening niet meer voldoende kunt eten, biedt Baxter levensreddende klinische voedingsmogelijkheden om u te helpen beter te worden. 

Een slechte voedingstoestand kan een ernstig probleem zijn voor mensen met een ziekte die hen kwetsbaar maakt, zoals de 1 op de 10 pasgeborenen die te vroeg geboren zijn, chemotherapiepatiënten die niet meer in staat zijn om te eten, patiënten die een ingrijpende operatie hebben ondergaan en chronisch zieke patiënten.

Het binnenkrijgen van de benodigde voedingsstoffen om beter te worden en te blijven, kan vaak moeilijk of onmogelijk zijn via normaal eten of zelfs met sondevoeding. Daarom kwamen wij in de jaren 40 als eerste met oplossingen op het gebied van parenterale (intraveneuze) voeding (TPV) Hiermee werden wij een toonaangevend bedrijf op het gebied van voeding met innovatieve en toegankelijke producten en diensten voor patiënten over de hele wereld.

Om patiënten te helpen hun gezondheid en kracht terug te krijgen, werken wij samen met artsen, verpleegkundigen en klinisch voedingsdeskundigen om te helpen verzekeren dat zij op een veilige en effectieve manier de voedingsstoffen krijgen die nodig zijn. 

 Home parenteral nutrition (HPN) patient Jana Daigle

Bij mij ziet een normale dag er heel anders uit dan bij andere mensen … Ik draag mijn intraveneuze voeding dagelijks mee in een rugzak, waardoor ik toch mobiel kan blijven.

“De impact die Baxter op mij persoonlijk heeft, is dat zij hun producten maken op een manier die is gericht op innovatie en veiligheid. Het is een vertrouwde gedachte om te weten dat ik op hen kan rekenen en ik dit niet alleen hoeft te doen.”

Jana, Gebruiker van totale parenterale voeding thuis

Jana, gebruiker van totale parenterale voeding thuis

Image of World Prematurity Day Logo

Wereld Prematuren Dag 2020

Bij Baxter werken we samen met de European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI) om het bewustzijn te vergroten en de zorgnormen te helpen verbeteren met betrekking tot de complexiteit en de risico's die gepaard gaan met de behandeling van premature pasgeborenen.

Image of woman smiling

Totale parenterale voeding thuis

Chronische ziekten die invloed hebben op het spijsverteringssysteem, zoals niet kunnen slikken, een motiliteitsaandoening, ontstekingsziekten van de darm, darmobstructie of een verkorte darm, kunnen ook de behoefte aan therapie met dagelijkse klinische voeding nodig maken ter vervanging of aanvulling van normaal eten. Totale parenterale voeding thuis (Home parenteral nutrition, HPN) werd begin jaren 70 geïntroduceerd en is tegenwoordig over de hele wereld een veelgebruikte behandelingsmogelijkheid. Patiënten die totale parenterale voeding thuis gebruiken, kunnen comfortabel thuis de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben, doordat zij kunnen rekenen op onze uitgebreide portfolio ter ondersteuning van hun op maat gemaakte voorschriften.   

De wereldwijde voedingszorg vooruitbrengen

Toegang

Wij bieden innovatieve en toegankelijke producten en diensten voor gebruik in verschillende gezondheidszorgomgevingen, waaronder op de IC en elders in het ziekenhuis, in verpleeghuizen, in klinieken en thuis.

Kwaliteit

Ons productportfolio bevat veel van de essentiële ingrediënten die noodzakelijk zijn voor het maken van goed uitgebalanceerde formuleringen voor een klinisch voedingsregime: eiwit, koolhydraten, vetten, elektrolyten, sporenelementen en vitaminen.

Veiligheid

Onze gebruiksklare formuleringen worden geproduceerd volgens de hoogste normen op het gebied van veiligheid. Ook kunnen met onze toonaangevende apotheektechnologie op maat gemaakte recepten worden bereid met consistente kwaliteit en veiligheid.

23 procent

van de patiënten in de Verenigde Staten met een slechte voedingstoestand werd binnen 30 dagen na ontslag weer in het ziekenhuis opgenomen1

Bij ongeveer 2 miljoen

ziekenhuisopnamen in de Verenigde Staten is sprake van een slechte voedingstoestand2

2 keer zo lang durende

ziekenhuisopnamenin de Verenigde Staten die een gevolg kunnen zijn van een slechte voedingstoestand2