oXiris voor kritieke zorg

oXiris voor kritieke zorg

OXIRIS is niet goedgekeurd voor gebruik in de Verenigde Staten.

Oxiris Prismaflex-set

De oXiris-filterset is de enige 3-in-1-set voor sepsisbehandeling met continue nierfunctievervangende therapie (CRRT), voor het vereenvoudigen van meerdere behandelingsproblemen bij terminale patiënten. 

Patiënten op de intensive care (IC) zijn vaak complex. De oXiris-set is ontworpen om bij een uitgebreide indicatie voor het verwijderen van verschillende ontstekingsfactoren drie functionaliteiten in één filter te combineren: het verwijderen van endotoxines, het verwijderen van cytokines en het verwijderen van vloeistoffen en uremische toxines op PRISMAFLEX- en PRISMAX-systemen.

Door de oXiris-bloedzuiveringsset worden endotoxines, cytokines en uremische toxines geabsorbeerd. Patiënten met sepsis hebben vaak te hoge waarden voor inflammatoire meditatoren.1  Met de oXiris-set combineert u het verwijderen van deze inflammatoire meditatoren, wat kan helpen de ontstekingsreactie van het lichaam op een infectie te beheersen. 2,3

De oXiris-set heeft een unieke, membraanstructuur die uit drie lagen bestaat.

  • Het AN69-basismembraan zorgt voor absorptie van cytokines en toxines, terwijl de nierfunctie efficiënt wordt ondersteund met diffusie en convectie.
  • Door de oppervlaktebehandeling met PEI (polyethyleimine) kunnen endotoxines worden geabsorbeerd en tegelijk over het hele membraan vloeistoffen en toxines worden verwijderd (CRRT).
  • Door de aangebrachte heparine op het membraan wordt de trombogeniciteit ervan verminderd. Dit is ontworpen ter beperking van onderbrekingen van de behandeling en het tegelijkertijd ondersteunen van een afdoende dialysedosering.4-6

Sepsis vormt een grote en groeiende uitdaging voor de gezondheidszorg wereldwijd. Tot wel 40% van de IZ-patiënten hebben hier last van.7-9 Het gebruik van de oXiris-set voor het absorberen van cytokines en endotoxines uit het bloed en het uitvoeren van CRRT-behandeling op de PRISMAFLEX- en PRISMAX-systemen biedt een veelbelovende benadering voor het behandelen van patiënten die CRRT-behandeling tegen sepsis nodig hebben.

Alleen op medisch voorschrift. Raadpleeg de bijbehorende gebruikshandleiding of gebruiksaanwijzing voor het veilig en juist gebruik van de hierin genoemde producten.